Arbejdsmiljøkalenderen: 12 udfordringer til arbejdspladsen

Giv jer selv 12 månedlige udfordringer - der forebygger smerter og stivhed i muskler og led. Så kan kan I på en nem, sjov og anderledes måde få bevægelse ind i jeres arbejdsdag.

Kontorarbejde er som udgangspunkt let fysisk arbejde, men det rummer også mange gentagelser og meget stillesiddende arbejde. De fastlåste arbejdsstillinger kan give smerter og skadelige belastninger af bevægeapparatet. For at mindske risikoen for skader er det derfor vigtigt at sikre variation, bevægelse og god mulighed for restitution af de udsatte muskler og led.

Prøv BFA Kontors 12 udfordringer med øvelser og aktiviteter, som sikrer større variation og bedre mulighed for restitution i en travlt hverdag. 

Sådan bruger I de 12 udfordringer

  • Hæng kalenderen op et synligt sted og vælg hver måned en ny udfordring, og udpeg også en tovholder. Det er ikke vigtigt, i hvilken rækkefølge udfordringerne kommer, så længe I når gennem alle 12 udfordringer på et år. Neden for kan du downloade månederne enkeltvis til udprint i A4 eller A3 størrelse.
  • Introducér alle på kontoret for kalenderen gemmen fx interne nyhedsbreve. Lav evt. et kort intromøde foran kalenderen, hvor I fortæller om initiativet.
  • Brug loggen under hver udfordring til at registrere øvelser og aktiviteter. Er der ikke plads til alle medarbejdere i loggen, kan I printe en særskilt log ud via højre kolonne på denne side. 
  • Lav en månedlig konkurrence. For at styrke motivationen kan I lave en konkurrence hver måned om, hvem på kontoret der er bedst til at løse månedens udfordring. Saml eventuelt ind til en fælles præmie.

De 12 udfordringer én for én

Hent de 12 udfordringer lige til at printe ud i A4 eller A3:Senest revideret den 04. juli 2023