10 konkrete nudges til mere bevægelse på arbejdspladsen

I denne guide præsenterer vi dig for 10 konkrete nudges, som kan sætte gang i bevægelsen på din arbejdsplads. Hver side præsenterer et nyt nudge, og vi har for hvert nudge lavet en ultrakonkret step-guide til, hvordan du implementerer nudget i praksis.

Mange af vores nudges i guiden kan ligne klassikere, og måske har du endda arbejdet med nogle af dem før. Det kan fx være, at du allerede har prøvet at få dine kollegaer til at stå mere op ved skrivebordet, afholde gå-møder eller bruge en balancebold i stedet for en kontorstol.

Det der adskiller denne guide fra andre gode råd og vejledninger er, at vi her fortæller ”tricket”, der gør, at du rent faktisk kommer i mål med tiltagene.

Tricket består i at nudge. Når du nudger dine kollegaer, gør du det attraktivt og nemt for dem at bevæge sig. I guiden kalder vi nudget for en løsning – og det er nudget, vi helt konkret guider dig til at implementere i praksis.

Guiden er udarbejdet af iNudgeyou i samarbejde med BFA Handel, Finans og Kontor.

Sådan bruger du guiden

  1. Læs guiden – det tager 15 minutter.
  2. Vælg de nudges, du ønsker at implementere på din arbejdsplads. Nogle vil helt sikkert være mere relevante end andre – brug evt. de to kriterier ”sværhedsgrad” og ”bevægelsespotentiale” i toppen af hver side til at filtrere.
  3. Find en ildsjæl på arbejdspladsen og inddrag personen i implementeringen af nudget. Få personen til at forpligte sig til en handling på et bestemt tidspunkt, der fremmer sandsynligheden for, at nudget implementeres korrekt.
  4. Fremskaf remedierne der står i step-guiden. Til nogle nudges skal der bruges redskaber eller objekter for at få tiltaget til at flyve. Se om I allerede har redskaberne på arbejdspladsen, eller overvej om det kan være en ide at købe dem. Andre kan du lave, med de ting I har på kontoret – og en portion kreativitet.
  5. Lancér guiden og sæt gang i arbejdspladsen.
     


Senest revideret den 4. juli 2023